مقایسه کتیا و سالیدورک
مقایسه کتیا و سالیدورکس
29 تیر 1397
متلب-چیست
متلب چیست و چرا شما باید از آن استفاده کنید؟
21 آذر 1398
6 دقیقه زمان مطالعه

پایتون(Python) یک زبان چند منظوره است، بدین معنی که می­ توان برای تولید هرچیزی از ابزارها و کتابخانه های پایتون استفاده کرد. برای اطلاعات بیشتر می توانید مطلب ما را در زمینه معرفی پایتون و اینکه پپایتون چیست بخوانید.

از نظر حرفه­ ای پایتون برای توسعه دهندگان وب ، آنالیز داده، هوش مصنوعی و محاسبات علمی مناسب است. هم­چنین بسیاری از توسعه دهندگان از پایتون برای ساخت ابزارهای بهره ­وری، بازی­ها و نرم­ افزارهای کامپیوتری استفاده کرده­ اند، بنابراین منابع بسیاری وجود دارد که به شما در یادگیری و انجام پروژه های مختلف حین برنامه نویسی پایتون کمک می ­کند.

مزایای پایتون

مزایای پایتون

استفاده آسان برای مبتدیان:

پایتون به گونه ­ای طراحی شده است که درک آن  آسان و کار کردن با آن سرگرم کننده باشد (واژه پایتون آن از Monty Python گرفته شده است). در واقع سرگرمی یک عامل جذب کننده و انگیزه­ بخش است و تا زمانی که کاربر قادر باشد پیش نمونه و ابزارها را با کمک پایتون و با سرعت بالا ایجاد کند، برنامه نویسی پایتون تجربه ­ای لذت بخش خواهد بود. بنابراین پایتون به­ عنوان یک زبان آسان برای مبتدیان محبوبیت بسیاری کسب کرده و در صدر محبوب­ترین زبان برنامه نویسی مقدماتی در دانشگاه ­های آمریکا جایگزین جاوا شده است.

درک آسان:

پایتون، به ­عنوان یک زبان بسیار سطح بالا، مانند انگلیسی می ­خواند، بنابراین بسیاری از اصول یادگیری برنامه نویسی را برای مبتدیان مهیا می­ کند و زحمت یادگیری Syntax ها در برنامه نویسی برای برنامه نویسان تا حد زیادی کم می شود. پایتون بسیاری از پیچیدگی­ ها را برای شما مدیریت می کند و به مبتدیان اجازه می ­دهد بدون این­که درگیر جزییات بیش از حد شوند، روی یادگیری مفاهیم برنامه­نویسی با پایتون  متمرکز شوند.

انعطاف ­پذیری بالا:

پایتون به عنوان یک زبان پویا، انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد، بدین معنی که قوانین دشواری بر چگونگی ساخت قسمت ها و امکانات مختلف وجود ندارد و انعطاف­ پذیری بالایی برای حل مشکلات با استفاده از روش ­های مختلف دارد (هرچند فلسفه پایتون به استفاده از روش­های مشخص برای حل مسائل تاکید دارد). به ­علاوه پایتون نسبت به خطاها حساس نیست و شما می ­توانید با وجود برخی خطاها برنامه خود را اجرا کنید.

جامعه کاربران:

به محض اینکه قدم به دنیای برنامه نویسی بگذارید، متوجه می­ شوید که پشتیبانی تا چه اندازه مهم است. به­ عنوان یک توسعه دهنده باید بدانید که همه چیز حول تعامل و کمک کردن و کمک گرفتن می­چرخد.

به میزان وسعت یک جامعه، شما کمک بیشتری دریافت کرده و افراد بیشتری ابزارهای مفید برای برنامه نویسی خواهند ساخت.

پنجمین جامعه بزرگ در StackOverflow

StackOverflow یک سایت Q&A برنامه نویسی است که به عنوان یک برنامه نویس مبتدی برای پیوستن به آن تردید نخواهید داشت.

پایتون 85.9k دنبال کننده دارد و بیش از 500k سوالات پایتون دارد. هم­چنین سوالات پایتون در مقایسه با سایر زبان­ های محبوب برنامه ­نویسی، در مقام سوم از لحاظ پاسخ دهی قرار دارد.

سومین جامعه بزرگ در MeetUp

در MeetUp شما به ­طور کلی قادر خواهید بود با بقیه توسعه دهندگان شبکه ایجاد نموده و تبادل اطلاعات نمایید. میت­آپ هم­چنین برای کسانی که مشتاق مشاوره هستند، این امکان را فراهم می­کند. بیش از 1300 گروه پایتون در meetup.com وجود دارد که در مجموع بیش از 608 عضو دارد. بنابراین پایتون سومین جامعه برنامه نویسی به لحاظ بزرگی در این وب سایت است.

چهارمین زبان پرکاربرد در GitHub

هرچه یک پروژه پرکاربردتر باشد احتمال اینکه کسی قبلا تابع مورد نیاز شما را به­ خوبی ساخته باشد بیشتر خواهد شد پس همین امر فرآیند توسعه را برای شما سرعت می ­بخشد. هم­چنین بیش از 950 پروژه پایتون وجود دارد که بالای 500 ستاره کسب کرده است.

پایتون هم­چنین به داشتن کتابخانه ­های فراوان معروف است، چنانکه به تجزیه تحلیل داده ها و محاسبات علمی کمک می کند. همچنین PYGames یک موتور بازی سازی بسیار عالی است که به شما در ساخت بازی های آسان کمک بسیار می کند.

فرصت ­های شغلی:

حقوق دریافتی پایتون

پایتون در Angel List به ­عنوان دومین مهارت محبوب و هم­چنین بi عنوان مهارتی با بالاترین متوسط درآمد مطرح شده است. با رشد روزافزون داده ­ها، توسعه دهندگان پایتون مشتاقند تا بعنوان متخصص علوم داده کار کنند، زیرا پایتون می­تواند به سادگی برای انجام اموری که نیازمند یادگیری کار کردن با ماشین است به اپلیکیشن­ های وب متصل شود.

نقاط ضعف پایتون

عدم سهولت نگهداری:

پایتون یک زبان پویا است، اما این پویایی در برخی زمینه ها می تواند معانی مختلفی داشته باشد. هم­چنان که پایتون رشد می­کند و پیچیده­ تر می­شود، ممکن است که نگهداری آن دشوارتر شود و ردیابی و رفع خطاها سخت ­تر می­شود. بنابراین لازم است که تجربه و نگرش مناسبی داشته باشید تا بدانید چگونه کدگذاری کنید و یونیت تست ­های خود را بنویسید تا نگهداری و بررسی کد آسان باشد.

سرعت کم:

پایتون به عنوان یک زبان پویا سرعت کمی دارد، زیرا بسیار انعطاف پذیر است و ماشین بایستی مرجع ­های بسیاری را مرور کند تا در مورد مفهوم هرچیزی مطمئن شود و این موضوع باعث کاهش سرعت عمل پایتون می شود.

جایگزین­ های بسیاری مثل پای­پای (pypy) وجود دارد که عملکرد سریع تری نسبت به پایتون دارند. هرچند که ممکن است به اندازه جاوا سریع نباشند، اما تا حدود زیادی باعث بهبود سرعت می­ شوند.

آینده:

پایتون بر اساس TIOBE INDEX، بعنوان چهارمین زبان برنامه نویسی محبوب از بین 100 زبان انتخاب شده است. با ظهور Ruby on Rails و اخیرا node.js ، استفاده از پایتون به عنوان اصلی ترین زبان توسعه Backend تا حدی کاهش یافته است.

با اینحال از آنجایی که big data روز به روز مهم­تر می ­شود، پایتون به عنوان مهارتی شناخته شده است که بیش از هر زبان دیگری متقاضی دارد بخصوص به دلیل این که می تواند به اپلیکیشن­ های وب متصل شود.

پایتون به عنوان یک پروژه متن باز (open source) هر ساله در حال به روز رسانی است تا اطمینان حاصل شود که همچنان درخور و مناسب باقی می­ ماند.

پابرجا ماندن یک زبان برنامه نویسی وابسته به دریافت نیروی تازه است. میزان جستجو برای علاقمندان به یادگیری پایتون در مقایسه با سایر زبان­ ها در مقام اول قرار دارد. اشتیاق به یادگیری پایتون، رشد 22.1% در سال 2015 داشته است.  واضح است که پایتون به رشد خود ادامه می­ دهد و به لطف جامعه بزرگ خود آینده درخشانی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: مقایسه پایتون با متلب

در انجام پروژه های خود از چند ضلعی کمک بگیرید.

چند ضلعی ارائه ‌دهنده خدمات انجام پروژه های دانشگاهی، انجام پروژه های تخصصی در تمامی رشته‌ها


به این مطلب چند ستاره می‌دهید؟
(تعداد رای: 1 - امتیاز میانگین: 5)

1 دیدگاه

  1. تصویر عکس آواتار محمد انوری محمد انوری گفت:

    سلام و وقت بخیر …
    پایتون عالیه .. این روزا اکثر شرکت های بزرگ از پایتون استفاده می‌کنن … معروف ترینشون هم اینستاگرام هست که از Django استفاده می‌کنه که نهایت به پایتون برمی‌گرده … این زبان با اینکه ساختار ساده‌ای داره اما فوق العاده قدرتمند و دوست داشتنیه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *